prestaldizkaria

Ziza otartekotxoa (El Viejo Roble)

In Uncategorized on apirila 27, 2012 at 10:06 am

San Pedro plazako 2. zenbakian dagoen El Viejo Roble tabernara jo dugu oraingoan. Pintxo erakargarriz beteta duen barraren aurrean, beraien eskaintzarik kuttunetariko bat nola egiten duten azaldu digute.

OSAGAIAK

Eguneko ogia

Urdaiazpiko iberikoa

Zizak

Berakatza

Perrexila

Allioli

NOLA EGIN?

Batetik, zizak garbitu eta berakatza ondo txikitu, ondoren dena zartaginean frijituz. Bestetik, alliolia egiteko, ontzi batean olioa, arrautza eta berakatza nahastu irabiagailuarekin ore trinkoa lortu arte. Garrantzitsua da eguneko ogi fresko eta karraskatsua erabiltzea otarteko hau prestatzeko. Otartekoa muntatzeko: ogia erdibitu eta urdaiazpiko xerra bat erantsi, zizak gaineratu eta alliolli orea gehitu. On egin!

Advertisements

Utzi erantzun bat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Aldatu )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Aldatu )

Connecting to %s

%d bloggers like this: