prestaldizkaria

Txipiekin betetako piperrak

In Uncategorized on martxoa 30, 2012 at 11:16 am

Urte askoren ondoren, zabalik da berriro Gallastegi jatetxea. Itxura
berriarekin betiko kalitatea eta hurbiltasuna eskaintzen dute. Besteak
beste, Gallastegiko amamak prestatzen zituen piper beteak jateko
aukera dago gaur egun ere: haragi, ziza eta otarrainxka, txipiroi eta
baita bakailaoarekin betetakoak.

OSAGAIAK

Piper berdea

Txipiroiak

Otarrainxkak

Besamela

Txipiroi saltsa

Kipula gorria

Arrautza

Olioa

Gatza

NOLA EGIN?

Lehenengoz txipiak garbitu, egosi eta biguntzean zatitu egin behar dira. Txipien tinta erantsi aurretiaz zartagin batean gorritu dugun kipulari, saltsa egiteko. Jarraian besamela prestatu; gurina urtu eta nahastu irinarekin. Ore horri, esne epela geldiro-geldiro erantsi etenik gabe eraginez egurrezko goilara batekin dena homogeneizatu arte. Besamela eginda dagoenean, aurretiaz egositako otarrainxkak eta txipiroiak gehitu. Azkenik piper berdeak frijitu eta zuritu ondo, txipiroi eta otarrainxkarekin egindako besamelarekin bete piperrak, eta arrautzairinetan pasatu. Plater batean bi piper jarri eta saltsa ugari erantsi gainetik. On egin!

Advertisements

Utzi erantzun bat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Aldatu )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Aldatu )

Connecting to %s

%d bloggers like this: